Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g1402g2103kcal284.5g0g112.1g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g53g51kcal2.2g8.9g0.1g2.6g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g1297g428kcal19.4g62.2g5.2g0g
Oliiviöljy 53g465kcal0g0g52.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5992g6224kcal619.6g164.8g341g12g
Valittu annoskoko2996g3112kcal309.8g82.4g170.5g6g
Annoskoko puolitettuna1498g1556kcal154.9g41.2g85.3g3g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433