Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1g9kcal0g0g1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 1.9g11kcal0.4g0.2g0.9g0.1g
Kauralese 1.1g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0.2g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Grahamjauho 6.2g20kcal0.7g3.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g145kcal4.6g19.8g4.4g2.6g
Valittu annoskoko30g72kcal2.3g9.9g2.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna15g36kcal1.2g5g1.1g0.7g
Arvot/100g100g241kcal7.6g32.9g7.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785