Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g13g41kcal3g6.1g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Chili paprika punainen1.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g0.6g2kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Kardemumma, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g0.6g3.8kcal0g0.4g0.2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g1.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g0.8g7.1kcal0g0g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g115kcal6.6g15.2g2.4g3.2g
Valittu annoskoko30g58kcal3.3g7.6g1.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna15g29kcal1.7g3.8g0.6g0.8g
Arvot/100g100g192kcal11g25.3g4g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830