Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.7g3.6kcal0.2g0g1.4g0g
Voi 18g128kcal0.2g0.1g14.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g265kcal0.8g0.4g31.6g0g
Valittu annoskoko30g133kcal0.4g0.2g15.8g0g
Annoskoko puolitettuna15g66kcal0.2g0.1g7.9g0g
Arvot/100g100g439kcal1.3g0.7g52.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164