Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 3.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Porkkana 3.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paistijauheliha nauta 5%15g19kcal3.1g0g0.7g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa3.7g11kcal0.9g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g70kcal8.2g1.8g3.2g0.4g
Valittu annoskoko30g35kcal4.1g0.9g1.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g18kcal2.1g0.5g0.8g0.1g
Arvot/100g100g117kcal13.7g3g5.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794