Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g17g56kcal2g11g0.4g1.4g
Grahamjauho 1g3.3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Siirappi 0.7g2.2kcal0g0.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.7g2.4kcal0.2g0.1g0.1g0.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.6g4kcal0.2g0g0.3g0.1g
Rypsiöljy 0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana60g145kcal5.2g24.4g2.6g3.8g
Valittu annoskoko30g72kcal2.6g12.2g1.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna15g36kcal1.3g6.1g0.7g1g
Arvot/100g100g240kcal8.6g40.4g4.3g6.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010