Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g2g6.2kcal0.2g1.2g0g0.2g
Vesi2.6g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 26g8.8kcal0.8g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana61g30kcal2g5g0g0.4g
Valittu annoskoko31g15kcal1g2.5g0g0.2g
Annoskoko puolitettuna15g8kcal0.5g1.3g0g0.1g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.1g0g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414065