Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 14g123kcal0g0g13.9g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g119g140kcal10g19.7g2.5g4.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g22g69kcal3.8g12g0.6g2.9g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.6g0g0.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g3g11kcal0.5g1.3g0.7g0.3g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 5g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Korianteri, tuore, annos 20g5g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Persilja 5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g10g64kcal2.2g0.3g5.7g1.3g
Sitruunamehu, laimentamaton7.4g1.6kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g46kcal2.5g8g0.4g1.9g
Rypsiöljy 22g197kcal0g0g22.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1359kcal41g92g92.4g26.2g
Valittu annoskoko300g680kcal20.5g46g46.2g13.1g
Annoskoko puolitettuna150g340kcal10.3g23g23.1g6.6g
Arvot/100g100g226kcal6.8g15.3g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413