Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g125g406kcal30g61.2g1.2g15g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 8.3g9kcal0.7g1.4g0g0.2g
Chili paprika punainen13g5kcal0.2g1.1g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g6.2g20kcal0.6g3.1g0.6g0.6g
Kardemumma, annos 2g0.8g2.6kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Neilikka, annos 4g1.7g6.1kcal0.1g1.3g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g6.2g38kcal0.4g3.6g2.2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g15g11kcal0.7g1.9g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g8.3g71kcal0g0g8.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana600g1155kcal66.4g151.6g25g33.2g
Valittu annoskoko300g578kcal33.2g75.8g12.5g16.6g
Annoskoko puolitettuna150g289kcal16.6g37.9g6.3g8.3g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830