Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 701g5087kcal8.3g2.8g570.1g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 65g262kcal1.9g62.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 544g683kcal59.9g1.4g49.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g738g4429kcal177.2g48.7g398.6g0g
Leivinjauhe 19g32kcal1g7g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 471g1554kcal9.4g14.1g164.7g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl83g532kcal11.6g2.8g52.3g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g388g605kcal1.6g147.3g1.2g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6016g26367kcal541.8g573.6g2472g6.4g
Valittu annoskoko3008g13184kcal270.9g286.8g1236g3.2g
Annoskoko puolitettuna1504g6592kcal135.5g143.4g618g1.6g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223