Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1003g204kcal6g38.1g3g14g
Sipuli (kuorittu)241g65kcal3.1g11.6g0.5g4.1g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13.1g0.5g1.7g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g80g20kcal0.3g6.9g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 1604g3179kcal42.2g12.4g311.2g107.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6048g7110kcal115.8g164.2g630.4g254.6g
Valittu annoskoko3024g3555kcal57.9g82.1g315.2g127.3g
Annoskoko puolitettuna1512g1777kcal29g41.1g157.6g63.7g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081