Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 94g23kcal1.7g2.1g0.3g2.2g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 94g33kcal4.3g1.8g0.3g2.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.8g11kcal0.3g0.4g0.9g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)75g120kcal2g2g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g392kcal17.6g16.2g25.8g10.4g
Valittu annoskoko304g196kcal8.8g8.1g12.9g5.2g
Annoskoko puolitettuna152g98kcal4.4g4.1g6.5g2.6g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139