Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1489g1205kcal23.4g250.6g0.7g44.7g
Tomaattimurska (Euro shopper)438g131kcal4.4g17.5g1.8g0.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g219g263kcal7.4g7.9g21.9g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g175g46kcal2.1g8.4g0.4g3g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6062g3290kcal74.6g568.8g49.6g97.2g
Valittu annoskoko3031g1645kcal37.3g284.4g24.8g48.6g
Annoskoko puolitettuna1516g823kcal18.7g142.2g12.4g24.3g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600