Bataattivuoka kevyesti

Paista kalkkunan jauheliha 400g ja sipuli pannulla kypsäksi ilman rasvoja.

Keitä kuorittu bataatti 200g pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä.

Tee bataattisosetta.

Kaada bataattisoseeseen paistettu jauheliha ja sipulit.

Sekoita ja mausta suolalla, valkopippurilla (varovaisesti) ja hieman currya.

Lisää kananmunat annokseen.

Kaada seos uunivuokaan ja uuniin max 200astetta.

Ei kauan aikaa, sillä makujen on tarkoitus yhdistyä ja munat kypsyä.

Ja tässä ei ole tarkoituksella perunaa mukana, mikä kyllä sitoisi tämän.

Eikä jauhoja.

Maustaminen on homman a ja o. Bataatti on makeaa ja mausteet tuovat siitä hyvän sweet and sour makuisen :)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Supertiger
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 800g648kcal12.6g134.6g0.4g24g
Kalkkunan paistijauheliha, rasvaa 7% (Kariniemi), annos 400g1600g2240kcal304g0g112g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Kananmuna kuorineen punnittu480g605kcal52.8g1.4g43.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g7071kcal743g287.4g311.8g53.4g
Valittu annoskoko3040g3536kcal371.5g143.7g155.9g26.7g
Annoskoko puolitettuna1520g1768kcal185.8g71.9g78g13.4g
Arvot/100g100g116kcal12.2g4.7g5.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440339