Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu279g352kcal30.7g0.8g25.1g0g
Sokeri 593g2406kcal0g592.1g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos732g2490kcal18.3g593.1g3.7g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g74kcal0g18.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 349g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g349g2510kcal3.5g3.5g278.9g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 465g400kcal14.4g20.5g27.9g0g
Kananmuna kuoreton 128g182kcal16g0.4g13.1g0g
Sokeri 98g396kcal0g97.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g34kcal0.3g7.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6104g17844kcal168.8g2703.4g698g0.2g
Valittu annoskoko3052g8922kcal84.4g1351.7g349g0.1g
Annoskoko puolitettuna1526g4461kcal42.2g675.9g174.5g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813