Kana-Waldorf

Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 306 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanan Rintafile150g154kcal34.6g1.8g2.2g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka15g1.6kcal0.2g0.2g0g0.1g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 60g20kcal0.1g4g0.1g0.9g
Endiivi, annos 50g50g8.5kcal0.6g1.7g0.1g1.5g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.6g1.1kcal0g0.4g0g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g1.9g1.8kcal0g0.3g0g0g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g13g9kcal0.3g2.1g0g0g
Dijonsinappi, Maille, Original0.6g0.4kcal0g0g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g514kcal71.6g21.2g18.2g5g
Valittu annoskoko306g257kcal35.8g10.6g9.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna153g128kcal17.9g5.3g4.6g1.3g
Arvot/100g100g84kcal11.7g3.5g3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=306378