Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2004g1525kcal37.7g310.5g4g20g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)334g501kcal33.4g36.7g23.4g0g
Sipuli 401g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)267g427kcal7.2g7.2g40.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g8g25kcal1.4g3.3g0.6g1.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 33g15kcal1g1.6g0.5g0g
Rypsiöljy 13g118kcal0g0g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6120g5466kcal171.4g757g165.6g56.4g
Valittu annoskoko3060g2733kcal85.7g378.5g82.8g28.2g
Annoskoko puolitettuna1530g1367kcal42.9g189.3g41.4g14.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075