Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g5.6g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.2g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kukkakaali 112g27kcal2g2.5g0.3g2.6g
Palvikinkku HK 3%20g20kcal3.5g0.1g0.6g0g
Vesi169g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana614g106kcal11.6g6.2g2.6g5.2g
Valittu annoskoko307g53kcal5.8g3.1g1.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna154g27kcal2.9g1.6g0.7g1.3g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830