Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 479g203kcal47g1.9g0.5g0g
Sokeri 798g3239kcal0g797.1g0g0g
Flora Vanilla 12%997g1895kcal44.9g159.6g119.7g0g
Puolukka 798g310kcal3.5g54.3g4g20.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6144g11293kcal190.8g2025.8g248.4g41.4g
Valittu annoskoko3072g5647kcal95.4g1012.9g124.2g20.7g
Annoskoko puolitettuna1536g2823kcal47.7g506.5g62.1g10.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133