Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)327g88kcal4.3g15.7g0.7g5.6g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g26g67kcal2.6g2.6g5.1g0.4g
Porkkana 1168g382kcal7.2g64.9g2.3g29.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)1168g350kcal11.7g46.7g4.7g2.3g
Rypsiöljy 32g279kcal0g0g31.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 374g1191kcal91.1g170.8g7.1g33.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6188g4714kcal233.8g601.4g102.8g142.8g
Valittu annoskoko3094g2357kcal116.9g300.7g51.4g71.4g
Annoskoko puolitettuna1547g1178kcal58.5g150.4g25.7g35.7g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970