Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen10g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)6g20kcal1.6g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.1g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g151kcal6.6g19.2g4.8g1.2g
Valittu annoskoko31g76kcal3.3g9.6g2.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna16g38kcal1.7g4.8g1.2g0.3g
Arvot/100g100g244kcal10.6g31g7.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570