Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 7.8g11kcal1.5g0g0.5g0g
Makaroni (myllynparas raaka)4.9g17kcal0.6g3.4g0.1g0.2g
Tomaattimehu Marli10g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g5.9g3.2kcal0.2g0.4g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.4g2.8kcal0g0g0.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%2g5.5kcal0.6g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana62g84kcal6g8.8g2.6g0.4g
Valittu annoskoko31g42kcal3g4.4g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna16g21kcal1.5g2.2g0.7g0.1g
Arvot/100g100g135kcal9.6g14.1g4.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322