Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g9g16kcal1.9g0.1g0.5g0.2g
Keräkaali 250g9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana 3.1g1kcal0g0.2g0g0.1g
Siirappi, tumma0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0g0kcal0g0g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g40kcal4g1.8g1g1g
Valittu annoskoko32g20kcal2g0.9g0.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g10kcal1g0.5g0.3g0.3g
Arvot/100g100g63kcal6.3g2.8g1.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186