Eevan jauhelihainen hernesoppa

Huuhtele herneet hyvin ja laita yöksi likoamaan kahteen litraan kylmää vettä.

Siirrä aamulla kattila liedelle ja keitä herneitä vedessään noin tunnin ajan.

Paista jauheliha ja lisää se keittoon.

Jatka keittämistä toinen tunti.

Sekoittele välillä, ettei keitto pala pohjaan, pidä lämpötila maltillisena! Mausta keitto parilla teelusikallisella suolaa ja 1-2 tl meiramia.

Jauhelihan ohella keittoon voi laittaa sipulia ja porkkanakuutioita, mutta hyvää se on ilman niitäkin!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 18g53kcal3.1g8.5g0.2g1.9g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen14g20kcal2.7g0g1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana63g145kcal11.6g17g2.4g3.8g
Valittu annoskoko32g73kcal5.8g8.5g1.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna16g36kcal2.9g4.3g0.6g1g
Arvot/100g100g229kcal18.3g26.8g3.8g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274652