Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 21g16kcal0.4g3.2g0g0.2g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)3.5g5.2kcal0.3g0.4g0.2g0g
Sipuli 4.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.8g4.5kcal0.1g0.1g0.4g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana64g57kcal1.8g7.8g1.4g0.6g
Valittu annoskoko32g29kcal0.9g3.9g0.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna16g14kcal0.5g2g0.4g0.2g
Arvot/100g100g90kcal2.8g12.2g2.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075