Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 125g19kcal1.6g1.5g0.3g1.9g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kevytkerma50g60kcal1.6g2.3g5g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g6.3g5.6kcal0.2g0.2g0.4g0g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g10g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana620g310kcal12g10.6g20g4.2g
Valittu annoskoko310g155kcal6g5.3g10g2.1g
Annoskoko puolitettuna155g78kcal3g2.7g5g1.1g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402