Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 1252g194kcal16g15g2.5g18.8g
Sipuli 138g42kcal1.7g6.6g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kevytkerma501g601kcal16g22.5g50.1g0g
Valkoviini kuiva 250g172kcal0.8g1.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g63g56kcal1.9g2.2g4.4g0.4g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g100g250kcal22g1g17.5g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.5g5.7kcal0.3g1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6200g3105kcal119g102.8g200g43.4g
Valittu annoskoko3100g1552kcal59.5g51.4g100g21.7g
Annoskoko puolitettuna1550g776kcal29.8g25.7g50g10.9g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402