Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 193g75kcal1.9g13.1g0.5g3.5g
Vadelma 64g27kcal0.6g2.6g0.5g2.4g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 16g7.2kcal0g1.6g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g23g8.3kcal2g0g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g16.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g365kcal9g66.8g2g11.8g
Valittu annoskoko313g183kcal4.5g33.4g1g5.9g
Annoskoko puolitettuna156g91kcal2.3g16.7g0.5g3g
Arvot/100g100g59kcal1.4g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100238