Kaalikeitto (soijarouhetta ja linssejä)

1-1,5kg valkokaalia
3 sipulia
3 isoa porkkanaa
500g tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota
8 maustepippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl vihreitä linssejä
1 dl soijarouhetta
Vettä

Liota linssejä tunti ja huuhtele.

Turvota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan.

Pese, kuori ja paloittele vihannekset ja valkosipulit.

Laita kasvikset isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kasvikset lähes peittyvät.

Kiehauta.

Anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Lisää sitten muut ainekset.

Kiehauta ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Pakasta ylimääräiset keitot!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 114g32kcal1.4g4.6g0.2g2.4g
Sipuli (kuorittu)11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.4kcal0.1g1.4g0g0.6g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g38g13kcal0.6g2.6g0g0.5g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g2.3g5.5kcal0.1g1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g0.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Linssi, vihreä, go green6.1g21kcal1.8g3.5g0.1g1.9g
Soijarouhe, 1 dl2.3g7.8kcal0.8g0.2g0.4g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 114g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g179kcal10g27.8g1.6g11.6g
Valittu annoskoko313g89kcal5g13.9g0.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna156g45kcal2.5g7g0.4g2.9g
Arvot/100g100g29kcal1.6g4.4g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=106278