Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 129g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.3g1.1g0.2g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g43kcal1.2g7.9g0.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 151g519kcal15.4g105.9g1.8g5.3g
Siirappi 5.2g16kcal0g3.8g0g0g
Oliiviöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1300kcal35.8g237.4g18.6g14.6g
Valittu annoskoko312g650kcal17.9g118.7g9.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna156g325kcal9g59.4g4.7g3.7g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206