Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 118g403kcal12g82.3g1.4g4.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)43g161kcal6.1g23.9g3.5g4.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%1.8g4.5kcal0.3g0.2g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 127g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen9g65kcal0g0g7.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka9g80kcal0g0g9g0g
Sokeri 2.2g8.8kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1444kcal36.8g217.2g42.4g19.6g
Valittu annoskoko312g722kcal18.4g108.6g21.2g9.8g
Annoskoko puolitettuna156g361kcal9.2g54.3g10.6g4.9g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.8g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979