Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 62g214kcal6.4g43.7g0.7g2.2g
Sokeri 41g166kcal0g40.8g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 64g448kcal0.4g0g50.4g0g
Mustikka96g32kcal0.5g6.1g0.4g3.2g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.1kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 29g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1785kcal19.2g185.2g106.6g10.8g
Valittu annoskoko313g892kcal9.6g92.6g53.3g5.4g
Annoskoko puolitettuna156g446kcal4.8g46.3g26.7g2.7g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796