Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu29g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Sokeri 61g246kcal0g60.6g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos75g255kcal1.9g60.7g0.4g0g
Leivinjauhe 2.4g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 36g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g36g257kcal0.4g0.4g28.6g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 48g41kcal1.5g2.1g2.9g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g3.8kcal0g0.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1g3.5kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1827kcal17.2g276.8g71.6g0g
Valittu annoskoko313g914kcal8.6g138.4g35.8g0g
Annoskoko puolitettuna156g457kcal4.3g69.2g17.9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813