Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 49g199kcal0g48.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g258kcal7.7g52.7g0.9g2.6g
Voi 55g397kcal0.7g0.2g44.5g0g
Leivinjauhe 1.9g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6.2kcal0g1.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 77g30kcal0.1g6.3g0.1g1.2g
Kananmuna 50g(kpl)19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Maito, Kevyt29g13kcal0.9g1.4g0.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.6kcal0.1g1.2g0.1g0g
Sokeri 3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1899kcal23.4g232.2g95.4g7.6g
Valittu annoskoko312g950kcal11.7g116.1g47.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna156g475kcal5.9g58.1g23.9g1.9g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137478