Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g171g574kcal20.6g113g4.1g14g
Grahamjauho 11g34kcal1.1g6.4g0.2g1g
Siirappi 7.6g23kcal0g5.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.6g25kcal2.2g0.5g1.5g2.3g
Seesaminsiemen, kuorineen 6.1g41kcal1.6g0.4g3.5g0.7g
Rypsiöljy 4.8g42kcal0g0g4.8g0g
Vesi95g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.1kcal1.2g0.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1492kcal53.4g252g28.2g37.4g
Valittu annoskoko313g746kcal26.7g126g14.1g18.7g
Annoskoko puolitettuna156g373kcal13.4g63g7.1g9.4g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.3g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010