Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 121g265kcal22.2g0g19.8g0g
Sipuli 8.1g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 162g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.3g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Lanttu, keitetty, suolaa 4.9g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g10g5.8kcal0.1g1.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g556kcal45g4.8g39.6g1g
Valittu annoskoko313g278kcal22.5g2.4g19.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna156g139kcal11.3g1.2g9.9g0.3g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392