Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 154g124kcal2.4g25.8g0.1g4.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)45g14kcal0.5g1.8g0.2g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g23g27kcal0.8g0.8g2.3g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g18g4.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g339kcal7.8g58.6g5.2g10g
Valittu annoskoko313g170kcal3.9g29.3g2.6g5g
Annoskoko puolitettuna156g85kcal2g14.7g1.3g2.5g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600