Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 298g227kcal5.6g46.1g0.6g3g
Ohrajauho 15g49kcal1.2g9.6g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g551kcal13.6g111.4g1.8g8.2g
Valittu annoskoko313g275kcal6.8g55.7g0.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna156g138kcal3.4g27.9g0.5g2.1g
Arvot/100g100g88kcal2.2g17.8g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153168