Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio172g91kcal5.5g7.7g4.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu33g42kcal3.7g0.1g3g0g
Voi, 1 tl, 5 g12g90kcal0.1g0.1g9.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g55.9g1g2.8g
Leivinjauhe 2.5g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Hunaja 10g33kcal0g7.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g3.9kcal0g1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1075kcal35g147.2g36.2g5.6g
Valittu annoskoko313g538kcal17.5g73.6g18.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g269kcal8.8g36.8g9.1g1.4g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172011