Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle210g274kcal13.7g42.1g6.3g10.5g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 63g17kcal0.3g0.9g0.5g1.1g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Valkosipuli 7.4g8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Chili paprika punainen24g10kcal0.5g2.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g756kcal30.2g92.6g29.4g23.6g
Valittu annoskoko313g378kcal15.1g46.3g14.7g11.8g
Annoskoko puolitettuna156g189kcal7.6g23.2g7.4g5.9g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503