Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Basilika, tuore26g10kcal0.8g1.3g0.2g1g
Soijakastike 9g5.7kcal0.5g0.9g0g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g52g168kcal26.1g15.6g0.3g2.9g
Rypsiöljy 12g104kcal0g0g11.7g0g
Tomaattimurska 130g38kcal0.7g6.9g0.3g2.5g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki26g39kcal0.3g1.6g3.4g0.2g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g752kcal57.6g56.4g31.8g14.8g
Valittu annoskoko313g376kcal28.8g28.2g15.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna156g188kcal14.4g14.1g8g3.7g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466