Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 37g265kcal0.4g0.1g29.7g0g
Sokeri 21g84kcal0g20.7g0g0g
Muna, annos 60g15g13kcal1.1g0.1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g109kcal3.2g22.1g0.4g1.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g49kcal0g11.9g0g0.2g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Raparperi 122g41kcal0.8g6.7g0.1g1.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 49g31kcal1.6g2.3g1.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Sokeri21g84kcal0g20.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1373kcal14.4g175g65.6g6g
Valittu annoskoko313g687kcal7.2g87.5g32.8g3g
Annoskoko puolitettuna156g343kcal3.6g43.8g16.4g1.5g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205