Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 108g82kcal2g16.6g0.2g1.1g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 108g149kcal20.2g0g7.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g19g3.8kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)8.1g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)67g40kcal0.7g3g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g553kcal46.2g41.4g21g3g
Valittu annoskoko312g276kcal23.1g20.7g10.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna156g138kcal11.6g10.4g5.3g0.8g
Arvot/100g100g89kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258