Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen64g464kcal0.6g0.6g51.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai64g226kcal7.7g45.7g1.4g1.9g
Luumu kivetön, kuivattu 64g131kcal2.7g24.2g0.5g5.5g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g53g76kcal6.6g0.2g5.5g0g
Sokeri 64g262kcal0g64.4g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2322kcal35.4g271.4g117.8g14.8g
Valittu annoskoko312g1161kcal17.7g135.7g58.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna156g580kcal8.9g67.9g29.5g3.7g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278