Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g59g12kcal0.4g2.2g0.2g0.8g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 18g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki47g38kcal6.1g0.9g0.9g0g
Hunajameloni kuorittu 41g15kcal0.3g3.2g0g0.3g
Parsakaali brokkoli 24g8.3kcal1.1g0.5g0.1g0.6g
Saksanpähkinä 8.3g56kcal1.2g0.3g5.4g1.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g7.1g5.1kcal0.2g1.2g0g0g
Persilja 2.4g0.6kcal0g0g0g0.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g54g49kcal3.4g8.7g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Rypsiöljy 6.4g56kcal0g0g6.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml5.9g1.2kcal0.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g599kcal36.6g34.6g34.4g6.8g
Valittu annoskoko313g300kcal18.3g17.3g17.2g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g150kcal9.2g8.7g8.6g1.7g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004