Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)206g720kcal24.7g142g3.9g10.3g
Vesi, vesijohtovesi 86g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g154kcal0g0g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1750kcal49.4g284g42.2g20.6g
Valittu annoskoko313g875kcal24.7g142g21.1g10.3g
Annoskoko puolitettuna156g437kcal12.4g71g10.6g5.2g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462