Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 72g246kcal7.3g50.2g0.9g2.5g
Sokeri 38g152kcal0g37.5g0g0g
Leivinjauhe 2.8g4.8kcal0.1g1g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki44g25kcal3.8g2.2g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 36g52kcal4.6g0.1g3.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g88g74kcal1g16.2g0.4g1.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 32g223kcal0.1g0g25.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1555kcal33.8g214.4g60.6g8.2g
Valittu annoskoko313g778kcal16.9g107.2g30.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna156g389kcal8.5g53.6g15.2g2.1g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596