Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 67g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 101g48kcal1.8g7.2g0.9g1.3g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g135g444kcal16.2g88.9g3.2g11g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1103kcal36g192.2g21.6g24.6g
Valittu annoskoko313g551kcal18g96.1g10.8g12.3g
Annoskoko puolitettuna156g276kcal9g48.1g5.4g6.2g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021