Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3.1g6.8kcal0.4g0.7g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 210g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g120kcal4g16.4g4.2g3.4g
Valittu annoskoko313g60kcal2g8.2g2.1g1.7g
Annoskoko puolitettuna156g30kcal1g4.1g1.1g0.9g
Arvot/100g100g19kcal0.6g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330