Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow36g102kcal6.5g22.9g0.3g3.6g
Palvikinkku HK 3%43g43kcal7.8g0.2g1.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)25g40kcal0.7g0.7g3.8g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.9g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)8.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g391kcal30.6g50.8g11.2g8.4g
Valittu annoskoko312g196kcal15.3g25.4g5.6g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g98kcal7.7g12.7g2.8g2.1g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380